Blogiarhiiv

2/23/2009

Clinker Hallucination Generation EP (ODP)




Clinker on asja tõsiselt käsile võtnud - üllitati (üleüldse) oma esimene singel - kuigi EP formaati panduna - aprillis ilmuvalt täispikalt albumilt. Muusika on ka esmakordselt masterdatud ning pandud CD-formaati. "Hallucination Generation" sisaldab 4 lugu. 2 lugu Clinker`ilt ning remiksid Opera Dog`ilt ning DTT`ilt. Kuigi 3 erinevat artisti, on tegu ühtede ja samade inimestega - Peter Jordan`i, Tomoko Matsumoto ning Marcus Moir`iga.

Tiitellugu demonstreerib Clinker`it varasemaga võrreldes popilikumast küljest. Popilikuks teeb asja ennekõike sirgjoonelisus. 4 minutit algusest lõpuni ühes tempos kulgemist. Happelised sündiseinad ning stereoefektidesse paisatud vokaalsämplid jäävad tagaplaanile ning ei suuda üldmuljet positiivseks tasakaalustada. Kahjuks. Poppi võib väga maitsekalt teha, aga konkreetsel juhul jääb asi veidi lamedaks. Poliitkorrektne (pseudo)alternatiivrokk. Sobiks U2 repertuaari. Searching for Hallucegens on juba tase - Peter`i singalong on asendunud Tomoko vokaalsämplitega, (bass)trumm taob selga, jämedakoeline bass murrab välja nagu Allan Hmelnitski oma Röövel Ööbikus ning sugereeriv feedback muutub energiaväljaks. Tomoko vokaalloop`i muudetakse pitch-efektiks ning võimas noise-psych-indie ongi valmis. Opera Dog`i - mis algsest Peter`i ning Marcus`e projektist on ajapikku muutunud Peter`i ning Tomoko omaks - nimiloo remiksist peegeldub 90ndate alguse reivielementi ning legendaarse The Orbital`i saunditekstuuri. Mis siin imestada - ikkagi vana kooli inimestega on tegu! Ja siis saabub tipphetk - Tomoko alias DTT remiksib lugu Music Gives You Power. See on muusika, mida on väga raske sõnadesse panna - niivõrd sisenduslikku eepilisust ning igavikulisust, mida sealt õhkub, suudan seostada üksnes Suede`i Asphalt World`i, The Smiths`i There Is A Light That Never Goes Out`i, Spiritualized´i Broken Heart`i, Mercury Rev`i Holes`i ning Lambchop`i Grumpus`ega. Jumalik muusika. Muusika, mida kuuldes lülitad kordusnupu sisse ning unustad tundideks kõik ümbritseva. Ainuüksi selle loo pärast hankige endile see singel. Väär oleks seda ignoreerida!

Kui Te just lähiaegadel Clinker`i kontserditele ei satu (ainult sealt on singlit võimalik füüsilisel kujul hankida), siis liituge Clinker`i listiga ning Teile saadetakse EP allalaadimislink.

8.5