Blogiarhiiv

12/28/2009

Hungry Owl Toothaches & Heartaches EP (Rack & Ruin)


Hungry Owl on 19aastane Olivine`i-nimeline singer-songwriter Maryland`ist. Rack & Ruin Records`i kodulehel on teda kirjeldatud kui magamistoas lindistavat erakut, kes on mõjutatud lo-fi folgist ning vanadest kantrilugudest. Myspace`i lehekülg heidab mõningat valgust tema eeskujudele - legendaarsed artistid üle-eelmisest sajandist (Henry Thomas), 30ndatest (Boswell Sisters), 60ndatest-70ndatest (The Shirelles, The Supremes, Vashti Bunyan). Samuti peab ta lugu oma leiblikaaslasest Jason the Swamp`ist.

Kõik eelpoolmainitud mõjud olid tema esimese, paar kuud varem ilmunud albumi “The Travelling Man” EP helipildis tajutavad. Kui mitte muusikalised mõjutused otseselt (Vashti Bunyan), siis ajastuvaim kindlasti. (Lintide?) kahin, distantsilt kõlav vokaal, õrn ja hillitsetud helipilt. Lühikesed, kõigest minutilised lood. Suurepärane teos, täidetud igatsuse, elufilosoofia ning isiklike monumentumite jäädvustustega. Vähe oli ameeriklanna lauludes vihjeid tänapäevale.

“Toothaches & Heartaches” EP jätkab põhimõtteliselt sama rida. Tõsi, muusika on muutunud ajastutruumaks ning ka sirgjoonelisemaks, mis on kuigipalju vähendanud lauludes peituvat sarmi. Ka instrumentaarium on täienenud - loos Leave Me Alone on kuulda tamburiinide sahistusi. Albumil on ka kaks kaverit – Kath Bloom`i Come Here ning lõpetav imetabane Anna McGarrigle`i (Rufus ja Martha Wainwright`i tädi) Heart Like a Wheel.

Kuula albumit siit

8.3